Učiteljice za 365

Često o nečemu govorimo da je za pet, eto ja vodim i projekt petzanet.HR koji je naravno za pet :).

No, u naslovu nije greška stvarno je riječ o nečemu za 365. Dubravka Petković i ja odlučile smo ove godine svaki dan napraviti po jedan obrazovni sadržaj. Hrvatskih digitalnih, multimedijskih obrazovnih sadržaja nema dovoljno, a nama trebaju sad i odmah; točnije rečeno još jučer ;).

Dubravka izrađuje sadržaje za 2. i 3. razred osnovne škole, za svaki predmet pomalo te koristi razne online alate ujedno pokazujući njihove mogućnosti. Dosadašnje izazove i sve nove možete vidjeti na posebnoj stranici http://365izazova.weebly.com/

Ja koristim program Zondle i u njemu izrađujem različite oblike kvizova za matematiku za 7. i 8. razred, s ponekim izletom u 5. i 6. (ipak treba sadržaje ponoviti) te naravno Zondle Team Play posvećen Danu sigurnijeg interneta. Otkrivam i tajne Zondleovog praćenja napretka učenika pa sam sve svoje učenike upisala u bazu i sad lako dobivam informacije koji sadržaji su im najteži. No, o tome neki drugi put.
Sve moje Zondle kvizove, osim na Zondleu možete naći na školskim mrežnim stranicama Zondle 2014, Zondle siječanj.

Evo, danas smo objavile izazov 47/365 i ide nam 🙂
Na taj način podržavamo i kampanju za Dan sigurnijeg interneta – stvaramo bolji internet zajedno.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s