Naše igre na Zondleu

Zondle je proširio svoju lepezu računalnih igara za učenje, igrama o sigurnijem internetu koje su nastale u udruzi „Suradnici u učenju“.
Prvu igru „Zaštita osobnih podataka“ prevele su na engleski Tea Horvatić, Tamara Vidović i Lidija Kralj i od danas je dostupna na Zondleu na engleskom i hrvatskom te za prevođenje na bilo koji jezik Zondleovih korisnika.

Ponosni smo što je ekipa Zondlea odabrala hrvatske igre o sigurnosti na internetu i vjerujemo da će djeci i mladima pomoći da primjerenije, odgovornije i sigurnije koriste internet. Preostale dvije igre: Sigurnost na društvenim mrežama i Zamke elektroničke pošte bit će prevedene tijekom sljedećih mjeseci.

Interaktivne obrazovne igre obrađuju teme iz područja sigurnosti djece kroz niz kratkih priča koje djecu stavljaju u problemske situacije kakve susreću na internetu. Igre mogu biti upotrijebljene kao motivacijski dio nastavnog sata ili ih djeca mogu rješavati samostalno jer je uz svako pitanje pripremljen i savjet koji im objašnjava moguće probleme i posljedice raznih postupaka i oblika ponašanja na internetu

Ostale sadržaje o sigurnosti na internetu objavljene su na portalu ucitelji.hr

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s