eSkills natjecanje za osnovnoškolce

Udruga “Suradnici u učenju” tijekom ovogodišnjeg eSkills tjedna organizira natjecanje za osnovoškolce u obrazovnim igrama iz područja sigurnosti na internetu.
Osnovnoškolci će imati priliku sudjelovati u natjecanju odgovarajući na pitanja iz područja sigurnosti na internetu, kroz obrazovne igre iz serije “Radoznalci u akciji sigurniji internet“: Zaštita osobnih podataka i Sigurnost na društvenim mrežama.
Prvih 5 najboljih i najbržih osnovnoškolaca bit će nagrađeno kapama i knjigama.
26. ožujka od 12 do 16 satiZaštita osobnih podataka
28. ožujka od 12 do 16 sati Sigurnost na društvenim mrežama

Pravila natjecanja:

  1. pravo sudjelovanja imaju hrvatski učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole
  2. učenici se u igru trebaju prijaviti imenom i prezimenom koje se može povezati s njihovom e-mail adresom
  3. nagrade dobiva 5 različitih učenika s najboljim rezultatom, koji taj rezultat ostvare najbrže
  4. nakon objave imena dobitnika na portalu ucitelji.hr, dobitnici trebaju svoje podatke poslati na e-mail urednistvo@ucitelji.hr
    – preporučujemo korištenje e-mail adrese iz AAI sustava
  5. učenici trebaju obavijestiti roditelje ili učitelje o sudjelovanju u ovom natjecanju i dobiti njihovu suglasnost za sudjelovanje
  6. nagrade će biti podijeljene krajem travnja u okviru završnih aktivnosti akcije “Sigurniji internet za djecu i mlade”

Europski tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija 2012. usmjeren je na podizanje svijesti o nužnosti stjecanja, vladanja i kontinuiranog unapređenja informatičke pismenosti i digitalnih vještina za poslove u današnjem digitalnom društvu. Održava se od 26. do 30. ožujka 2012. godine, u kojeg se uz Hrvatsku uključuje 65 milijuna europskih građana, u preko 35 zemalja.

Cilj ovog tjedna je putem raznih događanja i aktivnosti obilježiti kontinuirano rastuću potražnju za radnom snagom koja posjeduje informatičke vještine te naročito za kvalificiranim ICT stručnjacima bez kojih se ne može graditi buduća inovativna Europa.

Svrha kampanje je informirati studente, mlade stručnjake, poduzetnike, poslodavce te kreatore politika o nizu mogućnosti koje informatičke vještine i ICT zanimanja pružaju. Cilj je podići svijest o važnosti kontinuiranog ulaganja u obrazovanje, osposobljavanje radne snage te prednosti koje donosi podizanje razine informatičke pismenosti. Kampanja naglašava rastuću potrebu za kvalificiranim ICT korisnicima i stručnjacima, kao i niz mogućnosti koje ICT povezana zanimanja nude, bez kojih je se danas ne može zamisliti izgradnja konkurentnog gospodarstva.

Glavni nacionalni kontakti za realizaciju obilježavanje ovog tjedna u Hrvatskoj su Visoka škola za primijenjeno računarstvo Algebra i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više informacija vezanih uz eSkills Week 2012 možete pronaći na službenim stranicama – www.eskills.hr

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s