Interaktivna oglasna ploča Linoit

Linoit je program koji vam omogućava stvaranje online panoa ili “interaktivne oglasne ploče” na koju stavljate “papiriće” s porukama, slikama, videom pa čak i privitcima. O Linoitu mogli ste već čitati u blogu Arjane Blažić. Mene je privukao jer se može koristiti bez prijave, a ima i mogućnost umetanja u web-stranice.

imageNaravno vi kao autor trebate biti registrirani korisnik programa, ali kad postavite svoje “platno” (canavas) možete ga objaviti javno pa svaki posjetitelj može na njega stavljati svoje poruke i dodatke.

Postavljanje poruka je vrlo jednostavno – dohvatite papirić za poruke ili okvir za multimedijske datoteke, postavite na pano i upišete tekst ili URL adresu datoteke.

imageŽelite li umetnuti pripremljeni pano na svoje mrežne stranice, kliknite na okrugli gumbić sa slovom i pa kopirajte kod iz okvira Embed lino.

 

image

U svakom slučaju na taj način možete jednostavno prikupljati i dijeliti informacije s kolegama ili učenicima.

Isprobajte mogućnosti na jednom neformalnom panou na samim Linoit stranicama ili na portalu ucitelji.hr – oba prikaza su povezana 🙂

U nastavku pogledajte prezentaciju i videoisječke koji pokazuju kako koristiti mogućnosti programa Linoit.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

5 odgovora na Interaktivna oglasna ploča Linoit

  1. Povratni ping: Lino it – како га користити у настави | Блог o настави

  2. dijanaana napisao:

    Hvala Lidija za ideju. Super je i prvi pano je napravljen. Jedini nedostatak koji sam otkrila su Google oglasi koje su već počeli “kačiti” po panou. To je vjerojatno cijena besplatnih stvari.

  3. Povratni ping: Prijedlozi za usvajanje novih znanja i vještina | Pogled kroz prozor

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s