Zašto ne biste počeli čitati elektroničke knjige

Ljeto je idealno vrijeme za čitanje, i većina nas posegne za nekim papirnatim družbenikom tijekom trenutaka odmora. Iako je čitanje knjiga u papirnatom izdanju neprocjenjivo vjerujemo, da je ponekad praktičnije i dostupnije čitati knjige u elektroničkom obliku. E-knjige možete čitati na posebnim uređajima ili na klasičnom računalu, a nabaviti ih možete na različitim mjestima.
Od nedavno su u Hrvatskoj otvorene dvije e-knjižare: HT-ov Planet9 i VIP-ova E-knjižara s raznolikom ponudom knjiga i cijena.
No, e-knjige dostupne su vam i besplatno, ali najčešće na stranim jezicima. Evo nekoliko adresa na kojima možete pronaći zanimljive knjige:

I ne zaboravite da lektirne naslove imate dostupne besplatno na CARNetovim stranicama eLektire.

Od 4. srpnja do 4. kolovoza na stranicama World ebook Fair dostupno je više od 6 500 000 elektroničkih knjiga za besplatno preuzimanje.

Zanimaju li vas posebni uređaji za čitanje e-knjiga, zavirite u članak Biblioteka u džepu objavljen u BUG-u 224-225.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s