Zašto ne biste napravili obrazovnu igru

Tražeći nove načine kako pridobiti učenike na učenje i ponavljanje naučenog gradiva možete isprobati i mrežne stranice koje vam pružaju mogućnost izrade igara namijenjeni učenicima bilo kojeg uzrasta.
Upravo riječ “igra” je glavni faktor koji privlači učenike te oni uče igrajući njima omiljene igrice. Kako su izrađene igre, kvizovi dostupni u online okruženju učenici ih mogu vrlo jednostavno koristiti za ponavljanje gradiva i učenje kod kuće.
Purpose games je mrežna stranica na kojoj možete besplatno, na vrlo jednostavan i brz način izraditi svoje igre sa svrhom. Mrežna stranica vam nudi izradu dviju vrste obrazovnih igara Quiz Game i Multiple-Choice Game.
U Quiz Game igra se zadaje uz pozadinsku sliku na čije dijelove se vežu pitanja, tj. kao odgovor na pitanje morate kliknuti na određeni dio slike. Kako izgledaju takve igre s geografskom tematikom pogledajte na stranicama Vesne Janko.
Multiple-Choice Game su kvizovi s više ponuđenih odgovora među kojima učenik treba odabrati točan odgovor. Program omogućava stvaranje baze pitanja od kojih se onda stvaraju pojedinačni kvizovi.
Saznajte više u blogu Gordane Sokol.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s