Slikovni prikaz tema vašeg twittanja

Na stranici http://tweettopicexplorer.neoformix.com/ je objavljen zgodan vizualni alat koji krugovima pokazuje teme vaših twittova. Što je krug veći to ste o nekoj temi više pisali.
Program brzinski analizira vaše twittove i prebrojava najčešće riječi i oznake u njima. Vrlo zanimljivo je proanalizirati svoj račun pomoću njega da vidite čime ste se sve bavili zadnje vrijeme, a još je važnija mogućnost takve analize za tuđe twittove – da biste vidjeli vrijedi li slijediti nekoga ili ne.
Program uz slikovni prikaz pokazuje i popis poruka s riječima kodiranim bojom pripadnih krugova. Za mene vizualca baš zgodno 🙂

Autora programa, kao što je i očekivano, možete pronaći na Twitteru @JeffClark.

Na slikama vidite analizu tema za @ucitelji_hr i @LidijaKralj – očigledno sam ja malo šarolikije pisala jer na mom Twitteru ima i osobnih poruka.

image

image

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s