U4Energy

image U4energy (www.U4energy.eu) je paneuropsko natjecanje za osnovne i srednje škole kroz koje se učenici i učitelji potiču na smišljanje inovativnih ideja za uštede energije te podizanje svijesti o važnosti odgovornog korištenja energije.

Natječaj U4energy provodi se u tri kategorije:
 Kategorija A: „Mjere energetske efikasnosti u školi‟
Sudionici: Školske zajednice (učitelji, učenici i školske vlasti) i lokalne vlasti
 Kategorija B: „Najbolje pedagoške djelatnosti za podizanje svijesti o efikasnom korištenju energije‟
Sudionici: Učitelji
 Kategorija : „Najbolja kampanja za podizanje svijesti o energetskoj efikasnosti‟
Sudionici: Učenici vođeni učiteljem

Rok za prijavu na natječaj je u ponoć 16. svibnja 2011.

Upute za sudjelovanje dostupne su i na hrvatskom jeziku, a imate li pitanja možete ih uputiti ambasadoru programa U4Energy u Hrvatskoj Borisu Vampuli ili Ana-Mariji Bobovčan, učiteljici savjetnici za taj program.image

Bez obzira planirate li sudjelovati u natječaju ili ne, svakako svratite na stranice projekta jer vas tamo očekuje 100tinjak različitih obrazovnih sadržaja na temu štednje i očuvanja energije.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s