3D Vinci i Google SketchUp vodiči za učitelje

image

Zanima li vas 3D crtanje i konstrukcije na računalu ili se bavite matematikom pa biste željeli olakšati svojim učenicima (i sebi) prelazak između 2D i 3D na stranicama www.3dvinci.net naći ćete mnoštvo zanimljivih sadržaja.

image


Dosta sadržaja dostupno je besplatno, a razvrstani su po nastavnim predmetima, uzrastu učenika te pripremljeni i posebno za učitelje. Ukoliko vam se njihov način objašnjavanja rada u digitalnom 3D svijetu svidi uvijek možete kupiti i neku od ponuđenih knjiga ili drugih proizvoda.

 

imageOno što je mene privuklo k tim stranicama je korištenje Google SketchUpa :-).
Preporučam da svakako zavirite u njihov
priručnik za učitelje koji detaljno opisuje kako se predloženi modeli izrađuju u SketchUpu.
Vjerujem da će im prelazak s tijela na mrežu i obratno biti puno lakši uz Google SketchUp, a vjerojatno će i lakše zamisliti što je s druge (nevidljive) strane nekog objekta.

 

Pogledajte i koji videoisječci su dostupni na njihovom YouTube kanalu.

Ugodno vam snalaženje uz 3DVinci i SketchUp.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s