Kodu – nova inačica s lokalizacijom na vidiku

Objavljena je nova inačica Kodua – programskog okruženja koje omogućava intuitivno i zabavno programiranje igara. Nova inačica donosi niz zanimljivih novosti među kojima ističemo nove vodiče za korištenje (tutorijale) i mogućnost lokalizacije programa. Obzirom da su naši učenici već pokazali interes za učenje programiranja s Koduom, tim “Zajednice suradnici u učenju” pokrenuo je postupak lokalizacije.
U iščekivanju hrvatske inačice isprobajte englesku i uživajte u otkrivanju svijeta programiranja. Preuzmite Kodu 1.0.94.0 ili pročitajte više…

Ukoliko vam je ovo pri susret s Koduom pročitajte članke iz Pogleda kroz prozor, grupirane pod naslovom Kodu u našoj Zbirci obrazovnih sadržaja.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s