SlideShare prezentacije u WordPress blogu

Prezentacije gotovo uvijek koristimo na raznim predavanjima, a zahvaljujući servisu SlideShare lagano ih dijelimo s publikom i umećemo u mrežne stranice ili blogove.

Kako smo se mi nedavno “preselili” na WordPress sustav tako otkrivamo na koje načine se u blog umeću razni multimedijski dodaci. Za ovaj put evo opisa postupka umetanja prezentacija sa SlideSharea.

Naravno, najprije objavite svoju prezentaciju na SlideShareu ili otvorite prikaz nečije. S lijeve strane prezentacije uočite gumbiće za dijeljenje prezentacije putem raznih društvenih servisa pa kliknite na WordPress

image

image

U prozoru koji se otvori pogledajte kod koji je napisan u donjem okviru (uz pretpostavku da imate blog na javnom servisu WordPress.com). Kod će izgledati kao na sljedećoj slici. Označite ga i kopirajte

image

Kod zatim zalijepite u tekst svog članka za blog. I to ne u HTML kod nego unutar običnog teksta i nakon što blog objavite na tom mjestu biti će umetnuta prezentacija.

Učini li vam se prikaz prezentacije prevelik ili premali možete mu sami zadati veličinu dopisivanjem parametara za širinu (w) i visinu (h)   &w=700&h=550. Pritom pripazite na omjer širine i visine kako ne biste dobili razvučen prikaz. Kod bi tada trebao izgledati kao na sljedećoj slici.

image

Originalna veličina prezentacije je 425 x 355, a želite li manju možete zadati veličinu primjerice: 350 x 292 ili 300 x 251.

Evo nekoliko primjera umetnutih prezentacija različitih veličina, ali istog autora. Otkrila sam ih slučajno, a fotografije u njima su predivne. Pogledajte i sami na: http://www.slideshare.net/Thilini/presentations 

 

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na SlideShare prezentacije u WordPress blogu

  1. elketriplat napisao:

    Lidija hvala Ti za ovo, kod tebe se stalno može nešto novo naučiti…. odmah sam promjenila i puno bolje izgleda :-)))) vidi : http://elketriplat.wordpress.com/prezentacije-prasentationen/
    pozdrav Elke

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s