Objavljivanje blogova na WordPress.com pomoću Windows Live Writera

Napisala: Gordana Sokol 

writer0U radu na svom blogu gotovo mi je nezamislivo ne koristiti Windows Live Writer, alat koji dolazi u sklopu paketa Windows Live Essentials. Windows Live Writer je alat koji uvelike pomaže u stvaranju i objavljivanju blogova. Ovaj alat pruža vam mnogobrojne mogućnosti poput provjere pravopisa, automatskog spremanja, editiranja bloga izvanmrežno, podsjetnik za odabir kategorija i sl. Posebno zgodna je činjenica da u svakom momentu možete spremiti skicu svog posta, te nastaviti raditi na njoj kasnije. Nadalje zbog svoje osobine WYSIWYG, odnosno ono što vidite to ćete i dobiti, na kartici Pregled možete tijekom stvaranja bloga pratiti kako će on izgledati nakon objave na blogu.

A sada ono najvažnije za nove korisnike usluge WordPress.com. Pomoću Windows Live Writera osim u usluzi Windows Live Spaces, blogove možete objavljivati i na mnogim drugim uslugama poput Bloggera, Blogspota, Typepada i WordPressa.

Stoga kako biste Windows Live Writer mogli koristiti za objavljivanje na WordPress.com potrebno je stvoriti novi račun bloga. Napomenut ćemo da u Windows Live Writeru možete imati nekoliko različitih računa za različite usluge te da se na jednostavan način možete prebacivati s jednog računa na drugi i objavljivati svoje objave.

writer1Kako biste dodali novi račun otvorite Windows Live Writer te na kartici Početna stranica, u grupi Objavljivanje otvorite padajući izbornik pored imena vašeg bloga, primjerice Moj blog i odaberite naredbu Dodaj račun bloga.
U prvom prozoru dijaloškog okvira odaberite uslugu bloga koju želite koristiti, označite WordPress i kliknite na Sljedeće.

writer2

U idućem koraku potrebno je dodati račun vašeg bloga. U okviru web-adresa početne stranice bloga: upišite adresu početne stranice vašeg bloga. U okvire Korisničko ime: i Lozinka: upišite svoje korisničke podatke s usluge WordPress. Ukoliko želite da Writer zapamti vašu lozinku, kako je ne biste trebali upisivati kod svake objeve bloga, klikom miša potvrdno označite okvir Zapamti moju lozinku te kliknite na gumb Sljedeće.

writer3

Windows Live Writer će započeti postupak postavljanje bloga. Sam postupak ne traje dugo stoga malo pričekajte .

writer4Nakon što je blog uspješno postavljen, morat ćete upisati nadimak svog bloga te odabrati želite li priječi na novi blog. Također, ukoliko još niste u ovom koraku možete podijeliti vaš blog na usluzi Windows Live kako bi vaši prijatelji bili obavještavani o vašim novim objavama. I na kraju, kako biste potvrdili spremanje bloga kliknite na gumb Završi.

writer5

Ovim kratkim postupkom pripremili ste Windows Live Writer za objavljivanje na vašem WordPress.com blogu.

writer6

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s