Turistički vodiči po mjeri

image Prije odlaska na put dobro je pogledati koje sve znamenitosti vas očekuju te odabrati što ćete pogledati u kratkom vremenu koje imate na raspolaganju. Ja se za predstojeće putovanje u Pariz pripremam već danima pretražujući online izvore i odabirući zanimljiva mjesta. Uz sve interaktivne prikaze, pretražive, multimedijalne karte iznenadila me mogućnost izrade osobnog turističkog vodiča na stranicama http://traveldk.com/ Tako pripremljeni vodič možete podijeliti s prijateljima (online), spremiti ga u pdf obliku te ispisati. Za nas “starog kova” koji volimo imati papirnate karte i opise u ruci – zaista super 🙂image

Postupak izrade vodiča je vrlo jednostavan. Potreban vam je korisnički račun na DK Travel stranicama – stvarate ga klikom na Register Today u gornjem desnom dijelu stranice. Račun možete napraviti i kasnije, ali nužan vam je za spremanje vašeg vodiča.
Nakon toga prošećite DK Travel stranicama označavajući znamenitosti koje želite dodati u svoj vodič. Znamenitost dodajete klikom na + Add details to your guide ispod njenog opisa. Znamenitosti dodajete bilo kojim redom i ne morate sve dodati odjednom.
U sljedećem koraku otvorite svoj vodič pa kliknite na Organize pa posložite znamenitosti redoslijedom kojim želite, izbacite suvišne ili dodajte neke nove. Nastavljate klikom na Personalize – dodajete sliku za naslovnicu. Izradu vodiča završavate klikom na Share or download & Print. Na stranici koja se otvori možete napravljen vodič preuzeti na svoje računalo (Download) ili ga podijeliti s posjetiteljima stranica DK Travel.image
Predlažem da preuzmete svoj vodič, pogledate kako izgleda pa se vratite natrag na organiziranje vodiča ukoliko nešto treba promijeniti. Nakon što odaberete Share vodič će postati dostupan online, a vi ga više nećete moći uređivati! Dakle, s tim korakom pričekajte dok niste sigurno gotovi sa izradom.

Mene je ugodno iznenadilo što su u vodič automatski dodane upute kako doći do neke znamenitosti (stanica metroa, oznaka na karti i slično) te niz stranica s kartama odabranog grada.
Vodič možete ispisati ili ga u pdf obliku prenositi i dijeliti kako god želite.
Osim što su osobni vodiči vrlo zabavni za izradu i praktični za korištenje mogu se lako upotrijebiti u obrazovanju. Primjerice, učenici trebaju isplanirati razgledavanje nekog grada i pripremiti vodič. Prema odabranim znamenitostima može se pripremiti igra traženja blaga ili neka druga igra.
Nedostatak je što su dostupni samo jako poznati gradovi, a nema niti jedan Hrvatski grad 😦
Možda na temelju tih vodiča učenici dobiju inspiraciju za izradu vodiča svojeg grada.

image

Moj prvi osobni turistički vodič za Pariz pogledajte ovdje.
Vjerujem da će drugi pokušaj nakon povratka iz Pariza biti uspješniji 🙂

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

2 odgovora na Turistički vodiči po mjeri

  1. andrijana napisao:

    Draga Lidija,
    Spremam se za putovanje u Pariz, sve sam si posložila, ali priprema nikad dosta (profesionalna deformacija) i sasvim slučajno naletim na vaš kutak.
    Bez obzira što volim papirnatu verziju događaja, neodoljiva potreba mi je sve skupa elekrtonički uobličiti. Stoga rado koristim još jednan od vaših prijedloga ovaj put u privatne svrhe.

    Lp

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s