Razvijanje kritičkog mišljenja kroz vještine pretraživanja weba

 

Microsoft je objavio priručnik za učitelje „Razvijanje kritičkog mišljenja kroz vještine pretraživanja weba“. Priručnik je pripremljen u suradnji s International Society for Technology in Education (ISTE).
Učenicima je na dohvat ruke veća količina informacija nego ikad ranije, no oni ih i dalje moraju pronaći, vrednovati i korisno upotrijebiti u nastavi i van nje.
Primjena kritičkog razmišljanja pri pretraživanju weba učenicima može pomoći da poboljšaju vještine pretraživanja, vrednuju informacije koje pronađu te ih uklope u svoj rad.
Pogledajte materijale pripremljene za nastavu, koji uključuju učiteljske pripreme, radne listove za učenike te primjere. Više…

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s