Pomične slike u obrazovanju – MEDEA

image Baš me zanima na što vas je asocirao naslov, koji je zapravo skraćeni prijevod od “Moving Images in Education European Awards” – radi se o europskoj nagradi za primjenu multimedije u obrazovanju. MEDEA nagrade su pokrenute 2007. godine. U 2008. bilo je prijavljeno 100 radova iz 25 zemalja, a u 2009.  254 radova iz 38 zemalja. Prijave za ovogodišnje natjecanje primaju se do 31. srpnja, a prijaviti možete multimedijalne sadržaje pripremljene za formalno ili neformalno obrazovanje.

 

No, ako se i nećete prijaviti za natjecanje svakako zavirite u pobjedničke radove izložene na njihovim stranicama. Radovi su vrlo raznovrsni – od dječjih crteža, preko eTwinning projekata do profesionalnih uradaka. U nastavku možete vidjeti par videosiječaka o radovima, a njihove potpune opise, uključivši i procjenu povjerenstva pronaći ćete u MEDEA Gallery.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s