Windows Live novosti – Office Live

Ovaj tjedan događale su se intenzivne promjene u izgledu i funkcionalnosti Windows Live programa. Kako promjene dolaze u valovima (ne zovu to Microsfotovci bez veze Wave), sigurna sam da  ćemo i sljedećih tjedana primjećivati različite novosti i promjene.

Krenimo od početne stranice Live usluga home.live.com. Na njoj ćete, nakon prijave s Live ID podacima, odmah uočiti drugačiji izbornik na vrhu stranice. Sada sadrži poveznice na: Hotmail, Messenger, Office i Fotografije. Ukoliko imate Live@EDU račun poveznica Hotmail vas vodi na vašu poštu na Exchangeu.
Messeenger vas vodi na prijavu u Live Messenger te omogućava upravljanje profilom i kontaktima. Od sad su Live Messenger kojeg imate instaliranog na računalu i Live usluge intenzivnije povezani tako da su podaci o kontaktima i profilu povezani, i njima se upravlja na malo drugačiji način.
Fotografije vas vode na vaše albume s fotografijama, usluga je vrlo slična dosadašnjoj.

I ostala nam je poveznica Office. Iza tog naziva krije se nova usluga koja je povezala online rad na officeovim dokumentima (Workspace) s online spremištem (SkyDrive). Vrlo praktično rješenje sa velikim mogućnostima korištenja.

image
Novosti u izborniku Novo

 

Nakon odabira vrste dokumenta otvara se stranica s sučeljem za izradu dokumenta. Sučelje sadrži vrpce s osnovnim alatima iz Officea 2010, Sučelje i naredbe su na engleskom, no vjerujem da će s objavim hrvatske inačice Officea 2010 biti dostupno i na hrvatskom.

image
Izrađujemo novu prezentaciju

image
Online bilježnica u OneNoteu

Zanima li vas više mogućnosti korištenja Office Live posjetite ove stranice.
Želite li pratiti promjene i novosti o Windows Live uslugama pogledajte ovaj blog.

 

Zanimaju li vas novosti i mogućnosti Officea 2010 pogledajte zbirku videoisječaka na YouTubeu.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s