Kako poučavati diljem svijeta – Khan akademija

Khan Akademija je neprofitna organizacija čiji cilj je kvalitetno obrazovanje za svakoga i na bilo kojem mjestu. Khan Akademiju zapravo čini jedan čovjek Salman Khan koji je završio studij za poslovnog menadžera, inženjera elektrotehnike i računalstva te matematike. Prije nekoliko godina, objašnjavajući svojoj nećaci matematiku počeo je snimati videoisječke s kratkim lekcijama iz matematike. Nakon matematike slijedila su objašnjenja iz kemije, biologije, povijesti, ekonomije,… Na njegovom YouTube kanalu trenutačno je dostupno 1449 videoisječaka.

Kompletan popis videoisječaka razvrstanih po temama možete vidjeti na stranicama Khanove Akademije. Svi sadržaji su dostupni besplatno pod Creative Common dozvolom.
Pogledajte snimku intervjua u kojem sam autor objašnjava ciljeve i efekte Khanove Akademije.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s