Kockice, kockice, LEGO kockice

kockice_expo2010

Od 13. svibnja do 24. lipnja 2010. u Tehničkom muzeju u Zagrebu možete pogledati izložbu poznatih građevina sagrađenih LEGO kockicama. Među izlošcima su i Hrvatsko narodno kazalište, Umjetnički Paviljon te serija od 10 vinjeta iz hrvatske povijesti.
Izložbu su pripremili članovi kluba “Kockice” koji su ujedno i autori izložaka.
Obzirom da je cijena ulaznice samo 10 kuna te da nema dileme oko obrazovne vrijednosti kockica predlažem da svakako posjetite izložbu.

Na stranicama kluba “Kockice” pronaći ćete mnogo zanimljivosti iz svijeta LEGO kockica te niz poveznica na različite “kockaste” sadržaje. Jedna od domaćih stranica koja mi je privukla pažnju su “Storyatures” na kojima možete vidjeti priče ispričane pomoću kockica. Mislim da bi ideja o stvaranju stripa ili filmića pomoću kockica bila vrlo dobro prihvaćena od naših učenika jer im daje priliku da izraze svoju kreativnost kroz niz različitih medija – od crtanja, pisanja, slaganja kockica, snimanja, montaže… Hmm, možda ideja za neki budući projekt?lego1

Druga stvar koja mi je privukla pažnju su službene LEGO stranice na kojima ćete pronaći baš sve o svijetu LEGO kockica, a između ostalog i igru LEGO Digital Designer u kojoj na računalu dizajnirate objekte pomoću LEGO kockica. Igra je besplatna za preuzimanje i dobro objašnjena kroz niz videoisječaka.

Za kraj, evo još videoisječak s prošle izložbe kluba “Kockica” u Velikoj Gorici.

 

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s