Microsoft Office OneNote dostupan za škole


Na stranicama Centra za preuzimanje Microsoftovih programa za škole u Republici Hrvatskoj objavljena je nova inačica paketa Microsoft Office 2007 – Enterprise.
Ta inačica na hrvatskom jeziku donosi programe: Access, Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint, Publisher i Word. Dok su ostali programi i ranije bili dostupni u okviru paketa Office Professional, sada je i program OneNote dostupan za korištenje u školama.

Obzirom na mogućnosti tog programa, vjerujemo da će vrlo brzo biti prihvaćen u školama i od strane učitelja/nastavnika i od strane učenika.
Ukoliko tek počinjete otkrivati mogućnosti OneNotea, predlažemo vam da pročitate obrazovne sadržaje i članke iz Pogleda te pogledate snimku webinara na www.ucitelji.org.

 

Članci i upute:

Snimke webinara iz programa “Učimo zajedno”:

Meni osobno OneNote je postao jako koristan i zanimljiv od kad sam ga počela koristiti kao alat za metodički priručnik i rokovnik. Sve pripreme imam pospremljene u jednu OneNoteovu bilježnicu, a uz pripreme dopisujem svoje bilješke, umećem poveznice na dodatne materijale i uglavnom koristim računalo umjesto dosadašnje papirnate mape/bilježnice. Osim toga nikad nemam problema s nedostatkom papira i čini mi se da imam više bilješki u digitalnom obliku nego što sam ih imala u papirnatom :-).
Kao rokovnik mi je posebno praktičan jer sam ga sinkronizacijom povezala s Live Meshom pa tako sve moje podsjetnike, planove i obaveze imam na dohvat ruke bez obzira na kojem računalu radim.
Vjerujem da će se i vama svidjeti korištenje OneNotea.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s