Sigurno surfanje

CERT.hr – nacionalno središte za računalnu sigurnost objavio je nove sadržaje pod naslovom “Sigurno surfanje”. Sadržaji o sigurnom surfanju pripremljeni su u obliku šest podtema:

 • imageZaštita osobnog računala
 • Internetski preglednici
 • Stranice s osobnim sadržajem
 • Preuzimanje sadržaja
 • Pametno korištenje interneta
 • Deset pravila za sigurno surfanje

   

   

  Svaka od tema donosi prikaz mogućih opasnosti i savjete kako ih izbjeći. Pisano je razumljivim, ne previše stručnim jezikom tako da se pripremljeni sadržaji lako mogu upotrijebiti u obrazovanju. Svakako pročitajte!

 • O autoru Lidija Kralj

  Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
  Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

  Komentiraj

  Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

  WordPress.com Logo

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

  Google photo

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

  Twitter picture

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

  Facebook slika

  Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

  Spajanje na %s