Videoisječci o sigurnijem internetu

Posljednjih godina se za promicanje odgovornijeg ponašanja na internetu često koriste videoisječci. Neki su animirani, u nekima govore djeca-glumci o svom iskustvu na internetu, u nekima se opasnosti interneta prikazuju likovim iz životinjskog svijeta… No, svima njima je zajednička poruka koju prenose.
Ja sam na Youtubeu složila playlistu s petnaestak takvih videoisječaka i  cijeli ovaj tjedan prikazivat ćemo ih na našoj školskoj televiziji.

Želite li je i vi upotrijebiti preuzmite poveznicu ili embed kod na ovoj stranici: sigurniji-internet. A možete pogledati i ovdje.
Nažalost niti jedan od videoisječaka nije na hrvatskom, ali nadam se da će govor i titlovi na engleskom biti dovoljno razumljivi.

http://www.youtube.com/p/12E7CE9F78BC1178&hl=en_US&fs=1

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s