Budite pametni u računalnom svijetu

image Stranice australske organizacije cyber(smart:-) sadrže niz sadržaja za poučavanje o sigurnijem, odgovornijem i primjerenijem ponašanju na internetu. Sadržaji su organizirani u devet kategorija obzirom na publiku kojoj su namijenjeni ili akciju o kojoj govore.
Posebno su mi se svidjele stranice Let’s Fight It Together koje promiču zajedničku akciju protiv mrežnog nasilja (cyberbullying). Na tim stranicama ćete pronaći razrađene pripreme za nastavu, aktivnosti za djecu, roditelje i učitelje te popratne filmove i igre kojima se potiče razmišljanje i usvajanje primjerenog ponašanja u situacijama mrežnog nasilja.

Na stranicama za mlađi uzrast naišla sam na zgodan crtić “Who are you online friends?” koji govori o nepoznatom identitetu osoba s kojim komuniciramo online. Uz govor dostupan je pisani tekst, priča nije komplicirana tako da se uz prevođenje može koristiti i u našim školama.

Nadam se da ćete naći ili smisliti sadržaje kako da temu sigurnosti na internetu uspješno prenesete svojim učenicima.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s