Microsoftove stranice za obrazovne stručnjake

Na stranicama Microsoft Education (na engleskom) pronaći ćete bogatu zbirku različitih sadržaja za obrazovanje.

image

Između ostalog čak predlažu i nekoliko načina izvođenja aktivnosti u slučajevima epidemije gripe.image Ukoliko razmišljate o organizaciji online učionice i zajedničkog razrednog prostora pogledajte dio pod naslovom Create a Class Workspace u kojem ćete pronaći nekoliko videoisječaka koji objašnjavaju korištenje Office Workspacea.

Dostupni su različiti predlošci za Office programe (Get classrom templates). Prijedlozi priprema za nastavu (Find lessons plans). Ima zgodnih primjera za matematiku, a meni se svidio primjer s prodajom limunade – praćenjem uloženog i zarađenog novca. Ta priprema koristi igru  Lemonde Stand sa stranica Cool Math Games.

image

 

Poveznica Microsoft Office classroom tips odvest će vas na stranicu Essential Resources for teachers gdje možete naći upute za upotrebu različitih Microsoftovih programa u obrazovanju, predloške, obrasce, tablice za kalendare, komplet za korištenje OneNotea kao “učiteljske bilježnice”,…
Što nas pomalo vodi do buduće teme – kako sam mapu s pripremama zamijenila OneNoteom – čitajte uskoro :-).

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s