Live@EDU u mojoj školi

image

U Pogledu kroz prozor broj 11 mogli ste pročitati što je Live@EDU, što sve obuhvaća te kako ga koristimo u OŠ Popovača i OŠ Veliki Bukovec. Ako niste pročitali, pogledajte članak ovdje.

Nakon početnog uhodavanja sustava i unošenja korisnika krenuli smo s ozbiljnim radionicama. Prva radionica bila je posvećena korištenju programa Microsoft Outlook Live za primanje i slanje pošte. Svi učitelji su se odazvali na radionicu i jedini problem je bio što je nestalo veze na internet pa smo većinu zadataka odradili samo teoretski.
No, kao snalažljiva učiteljica ja sam im za domaću zadaću zadala slanje poruke na moju adresu te instalaciju Live Messenger na svoja kućna računala.

Da ih još malo potaknem na rad, jer naša zbornica ima raspon godina od 22 do 64, stavila sam im dodatne tekstove o izradi bloga i profila na školski SkyDrive. Grupirala sam i sve naše adrese elektroničke pošte tako da se slanjem na jednu, zajedničku adresu, odmah poruke šalju na adrese svih učiteljica i učitelja.
Ravnateljica je odmah nakon radionice poslala obavijest o sjednici, a kolegica iz tajništva nas je sve podsjetila da joj trebamo donijeti OIB-ove. I mogli smo ih poslati mailom, definitivno prednost za nas zaboravne Smiješak.
Ja sam, naravno iskoristila mogućnost komunikacije i svima poslala obavijest o webinarima programa “Učimo zajedno”, tako su zainteresirani za webinare imali sve poveznice odmah pri ruci. Poslala sam im i poziv za sastanak, no to baš nije sjajno uspjelo.
Što nas vodi do druge radionice.

image U drugoj radionici pozabavili smo se pozivima za sastanke pa su svi primijetili kako se brzo vidi tko je prihvatio poziv, a tko ne. Izgleda da je time objavljen kraj izgovorima – nisam vidio obavijest 😉 Osim toga ti sastanci se automatski umeću u kalendar tako da svi imamo zgodne šalabahtere kad i gdje se trebamo gdje pojaviti.

Nakon toga pokrenuli smo Live Messengere, započeli s dodavanjem kontakata i za čas se razvilo dopisivanje uzduž i poprijeko učionice. Hmm, baš mi je žao što nisam fotićem ovjekovječila taj trenutak. Mislim da je to bilo prvi put da se nakon završetka radionice nisu dali “pomesti” iz učionice. Eto, kako je malo tehnologije potrebno da na sve još više poveže, a i razveseli U povjerenju.

Pretpostavljam da ozbiljnim, poslovnim korisnicima ovo zvuči kao dječja (školska) igra, no mi smo se baš ugodno osjećali koristeći Live@EDU, odmah smo vidjeli i primijenili niz prednosti koje nam donosi, a i ponosni smo što sad svi imamo poštu s @os-bukovec.hr.
Pa ako vam netko piše s te adrese, znat ćete da je iz moje škole – OŠ Veliki Bukovec.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Jedan odgovor na Live@EDU u mojoj školi

  1. Elke napisao:

    .jako pohvalno :-)………

Komentiraj