Najboljih 100 alata koji se koriste u obrazovanju

15. studenog 2009. Jane Hart je objavila ovogodišnju listu računalnih programa i alata koji su najpopularniji među obrazovnim stručnjacima. Sigurna sam da ćete na listi prepoznati niz programa koje koristite, od kojih su neki vrlo u trenu, a neki se već godinama drže na takvim listama.
Najpopularniji programi su očekivano iz područja društvenih mreža (Twitter,Delicious), dok za njima slijede programi za online suradnju, primjerice Google Docs.

Zanimljivo je da kolege učitelji iz Australije komentiraju da je korištenje programa s vrha liste blokirano u njihovim školama. CARNetov sustav za filtriranje još nije tako strog,

Prenosimo cijelu prezentaciju Jane Hart o tim programima

Njen originalan blog i tekst možete pronaći ovdje.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s