eLearning Papers – članci o aktualnim e-learning trendovima

image

Elearning Papers su publikacija portala elearningeuropa.info koji pod okriljem Europske komisije promiče korištenje multimedijskih tehnologija i interneta u službi obrazovanja. U tom časopisu pronaći ćete članke o aktualnoj situaciji i trendovima u korištenju elearninga u različitim okruženjima – školama, sveučilištima, udrugama i tvrtkama. Časopis promiče korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u cjeloživotnom učenju.

Časopis izlazi pet puta godišnje i za svako izdanje bira se posebna tema i objavljuje poziv za radove. Teme se uglavnom dotiču područja tehnologije, pedagogije, kvalitete i vrednovanja, e-uključivosti te okruženja za učenje. Do 14 prosinca otvoren je poziv za radove na temu New Learning for New Society, a do 26 siječnja 2010. na temu Technology Enhanced Learning against social exclusion. Više informacija o temama te popis tema za cijelu sljedeću godinu pogledajte ovdje.

image Listopadski broj nosi zanimljiv naslov Everyday Experiences (svakodnevna iskustva) i uključuje pet članaka koji govore o primjeni tehnologija i medija u obrazovnom procesu. Da vam ne prepričavam članke najjednostavnije je da ih pročitate sami. Naime, cijeli časopis, a i starija izdanja, možete preuzeti u pdf obliku na stranicama http://www.elearningpapers.eu, a objavljeni su i na servisu Slideshare koji rado koristim.

Uživajte u čitanju, a možda dobijete inspiraciju pa i vi nešto napišete za eLearning Papers.

O autoru Lidija Kralj

Urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor" i portala ucitelji.hr. Voditeljica EU projekta petzanet.HR i nacionalne kampanje "Sigurniji internet za djecu i mlade". Članica Nacionalnog vijeća za odgoj i obrazovanje. Više od dvadeset godina predajem matematiku i informatiku u OŠ Veliki Bukovec. Autorica sam niza udžbenika i zbirki za informatiku i matematiku za osnovne i srednje škole. Pišem znanstvene i stručne članke za časopise "Edupoint", "Enter", "Matematika i škola", "Drvo znanja" i Školske novine. Autorica sam nekoliko edukativnih, multimedijalnih programa za učenje matematike te online tečaja "Logo - online učenje programiranja". Završila sam E-learning akademiju, smjer Management. Polazim doktorski studij - Informatika u odgoju i obrazovanju na UFZG. Radove o e-learningu prezentirala sam na nekoliko domaćih i međunarodnih konferencija i skupova. Učenike gnjavim običnom matematikom, a uveseljavam računalnom.
Ovaj unos je objavljen u Uncategorized. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s